Mijn favorieten

Aankoop woning

De aankoopmakelaar van Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen, Balkbrug, Dedemsvaart, Zwolle en Ommen. Jessica is uitstekend op hoogte van woningmarkt in deze regio. De aankoopbegeleiding bestaat uit de volgende stappen
 

 1. Inventariseren (woon)wensen
  Tijdens dit eerste en vrijblijvende gesprek inventariseren wij samen jouw woonwensen voor nu en in de toekomst. Een woning koop je aan voor een langere periode. Daarnaast zal ook worden ingegaan op jouw financieringsbehoefte. Jessica heeft goede contacten met onafhankelijke hypotheekadviseurs, bij wie u terecht kunt voor de financiering van jouw toekomstige woning.  
   
 2. Zoektocht naar geschikte woning
  Na het inventariseren van de woonwensen gaat Jessica samen met jou op zoek naar woningen die voldoen aan jouw zoekcriteria zoals tuin op het zuiden, aantal slaapkamers, prijsklasse etc.
   
 3. Bezichtigen van jouw droomwoning
  Spreken de woningen welke Jessica voor jou heeft gevonden je aan, dan wordt er een afspraak gemaakt om de woning te bezichtigen. Vaak speelt emotie een grote rol in de aankoop van de woning. Jessica bekijkt de woning van de zakelijke kant zodat er geen essentiële zaken over het hoofd worden gezien zoals de juridische of bouwkundige gesteldheid van de woning. Voorbeelden kunnen zijn kettingbedingen, erfdienstbaarheden, verrotte fundering, scheuren in muren en bodemverontreiniging. 
   
 4. Onderhandeling
  Indien de woning aan jouw verwachtingen voldoet en de zakelijke kant ziet geen belemmeringen kan de onderhandeling beginnen. Tijdens de onderhandeling gaan we voor de meest gunstige koopprijs voor jou. Naast de koopprijs zal Jessica ook onderhandelingen over de voorwaarden zoals wat blijft achter, wanneer kan je de woning betrekken, hoelang mag je over de financiering doen etc.
   
 5. Tekenen koopovereenkomst 
  Er is overeenstemming bereikt over de koopprijs van de woning, de lijst van zaken en de voorwaarden. Het is nu tijd om de afspraken op papier vast te leggen. De koopovereenkomst is een juridisch, soms ingewikkeld, document waarin de verkopende en kopende partij afspraken maken en elkaar garanties geven. Jessica legt de koopovereenkomst duidelijk uit, zodat jij niet voor verrassingen zult komen te staan. Na het tekenen van de koopovereenkomst heeft u wettelijk 3 dagen bedenktijd en de termijn voor financieringsvoorbehoud houdt Jessica nauwlettend in de gaten.
   
 6. Financiering 
  Na het tekenen van de koopovereenkomst kan de definitieve aanvraag voor de hypotheek worden gedaan. In samenwerking met jouw hypotheekadviseur loop je het gehele traject van financiering door. Vaak vraagt men een NWWI taxatierapport voor zekerheid van de bank. Jessica kan jou in contact brengen met een gecertificeerde taxateur. Wordt de hypotheek verstrekt dan zal de bank na een bepaalde datum een schriftelijke bankgarantie stellen aan de notaris. Hierdoor geef je de verkopende partij de zekerheid dat jij aan je financiële verplichtingen uit de verkoopovereenkomst zult voldoen.
   
 7. Overdracht 
  Vandaag is het zover, je krijgt de sleutel en beschikking over jouw droomhuis! In de koopovereenkomst staat de datum van levering. Samen met Jessica ga je naar de woning toe voor een inspectie. Tijdens de inspectie controleren wij of de woning volgens afspraak aan jouw wordt opgeleverd en of de verkochte roerende zaken uit de lijst van zaken aanwezig zijn. Tijdens de inspectie worden bijzonderheden en de meterstanden genoteerd. Hierna volgt de afspraak bij de notaris en is de overdracht een feit. Gefeliciteerd jij krijgt de sleutel bent de gelukkige nieuwe eigenaar!
   
Tarieven aankoop
Elk huis en elke klant is anders en Jessica wil graag maatwerk leveren.
 
Het is daarom lastig standaardtarieven te hanteren bij aankoopbegeleiding. Elke klant heeft andere wensen? Wilt u full-service, of alleen behoefte aan professioneel onderhandelen, of alleen advies over de prijs. Jessica luistert graag naar jouw verhaal en wensen. Jess makelaardij zal met een scherpe aanbieding kunnen komen.
 
Het eerste gesprek is gratis, dus neem gerust contact met Jessica op.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring